Pilikkiviikko

Vuoden 2021 kisat ovat viikolla 30

Kisat järjestetään 26.7.2021-1.8.2021. Paikka on totuttuun tapaan Pudasjärvi-nimisen järven Havulan ranta Pudasjärven kaupungissa. Kisapaikka sijaitsee aivan kirkko- ja museoalueen läheisyydessä kymmenisen kilometriä keskustasta, Kurenalta. Katso vaikka kartasta. Järjestävänä tahona on Pudasjärven Urheilijat ry, joka tunnetaan mm. Umpihankihiihdon MM isännöinnistä. Kokemusta vaativista ja hyvin erilaisista urheilutapahtumista siis löytyy!

Ajankohtaista

Kilpailun tiedot

pdf Säännöt
pdfAikataulu 2017

Palkinnot ilmoitetaan heinäkuun alussa 2020 Osallistujalista tulee myöhemmin.

Historiikki

Osallistuminen

Osanottomaksu sisältää osallistumisoikeuden yhteen alkukarsintaan  ja virallisen kisatuotteen sekä mahdolliset jatkokarsinnat.

Kesäpilikin ilmoittautumismaksut vuodelle 2021 ovat seuraavat: 50 euroa/ karsinta. Ilmoittautumiset 19.7.2021 mennessä (käsiohjelmaan).

Joukkuekilpailu 3- henkinen joukkue, joko mies- tai nais- tai sekajoukkue. Joukkuemaksu 54 €, ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava joukkuekilpailun jäsenet ja joukkuekilpailuun kuuluva karsintaerä sekä maksettava joukkuekilpailun osallistumismaksu 54 €. Joukkuekilpailuun ilmoittauduttava maanantaihin 26.7.2021 klo 06.00 mennessä kirjallisesti sähköpostilla marko.koivula(ät)pudasjarvi.fi. Kahdeksan parasta joukkuetta kilpailee lauantaina loppukilpailussa. Ilmoittautumiset ilmoittautumisjärjestyksessä, puhelimitse: 0400 771 118 (Marko) tai sähköpostilla marko.koivula(ät)pudasjarvi.fi

Kesäpilkin MM-kilpailujen säännöt

1 § Kesäpilkin MM-kilpailut ovat avoimet kaikille. Kisassa pilkitään yhdessä henkilökohtaisessa sarjassa ja kolmen etukäteen ilmoitetun kilpailijan muodostamassa joukkuesarjassa. Kilpailun luonteesta johtuen järjestäjät ovat asettaneet 12-vuoden ikärajan osallistumiselle, kilpailijan tulee olla 12-vuotta täyttänyt karsintakilpailuun mennessä. Kilpailuun osallistutaan esitteessä kuvatulla tavalla ilmoittautumalla.

2 § Kilpalija voi ilmoittautua useampaan karsintaerään. Mikäli tällainen kilpailija pääsisi jatkoon heti ensimmäisessä osallistumassaan karsinnassa, hänen on heti tulosten valmistuttua karsintaerän jälkeen ilmoitettava ottaako hän jatkopaikan vastaan. Jos hän ottaa paikan vastaan, hänen sijoittumisensa muissa erissä on merkityksetön. Hän saa käyttää maksamansa erät esim. harjoitteluun, hän ei saa niitä lahjoittaa muille. Mikäli hän ei kuitenkaan ota jatkopaikkaa vastaan, saa jatkopaikan seuraavaksi sijoittunut. Paikastaan luopunut kilpailee normaalina kilpailijana seuraavassa maksamassaan karsinnassa. Osallistumismaksu on maksettava vaikka kilpailija peruu loput etukäteen ilmoittamansa vuorot.

3 § Joukkuesarjaan osallistuvien karsinta ratkaistaan karsintasarjojen sijalukujen antamien pistemäärien summan paremmuudella. Sijaluku karsinnassa 1 = 1 sijoituspiste, 2 = 2, 3 = 3 jne. Sijan 15 jälkeen kukin saa 20 pistettä. Mikäli joukkuekilpailuun osallistuja sairastuu tai ei muusta syystä pääse osallistumaan eräänsä, hänen osaltaan pisteluku on automaattisesti 20. Mikäli osallistuja ei saa kalaa tulee hänelle automaattisesti 20 pistettä…. Kaikkien kolmen joukkuesarjaan osallistujan sijalukupisteet lasketaan yhteen, pienin sijalukupisteiden summa = joukkuesarjan karsintojen voittaja. Sijalukupisteiden summan mennessä tasan, paremmuuden ratkaisee kunkin joukkueen paras yksilötuloksen sijaluku. Mikäli tämäkin menee tasan, seuraavaksi parhaan jäsen sijaluku jne. Jos kaikkien kolmen osallistujan sijaluvut ovat samat, paremmuuden ratkaisee joukkueen parhaan henkilökohtaisen karsinnan kalojen paino. Näin karsittujen kahdeksan parhaan joukkueen paremmuus ratkaistaan joukkuekilpailujen finaalissa. Kunkin joukkueen kolme osallistujaa arvotaan kolmeen ryhmään: lautoille o0-8, 9-17 ja 18-v0. Loppukilpailuun pitää kaikkien kolmen joukkuejäsenen osallistua, muutoin joukkue tulee hylätyksi. JOUKKUEKILPAILUN VOITTAJAJOUKKUE ON SE KENEN SAALIIN YHTEISPAINO ON SUURIN. Joukkueiden paremmuusjärjestyksen ratkaisee saaliin paino. Tasatulosten sattuessa paremmuuden ratkaisee suurempi kalojen lukumäärä. Kaikki kalan kappaleet lasketaan vain yhdeksi kalaksi. Mikäli sekin on sama, paremmuus ratkaistaan arvalla.

4 § Pilkkiminen on jokamiehenoikeus. Pilkkijöiden ei tarvitse maksaa kalastuksenhoitomaksua. Kilpailujen järjestäjä on hankkinut kilpailua varten kalavedenomistajan luvan tapahtumalle.

5 § Kilpailuaika on kaksi tuntia sekä karsinnoissa että pikkufinaaleissa. Välierien kesto on 2 tuntia. Finaalin kesto on kolme tuntia. Karsintakilpailuja järjestetään korkeintaan 12. Kussakin karsinnassa on maksimissaan 25 kilpailijaa. Karsintojen kautta jatkoon pääseminen samoin kuin A-finaaliin selviytyminen käy ilmi karsintakaaviosta. A-finaalissa on maksimissaan 25 kilpailijaa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa alkukarsintakilpailujen lukumäärää yhdistelemällä karsintakilpailuja, mikäli kyseiseen erään osallistuvien lukumäärä jää vähäiseksi.

6 § Kilpailujen järjestäjä vastaa hyvissä ajoin ennen karsinnan tai finaaleiden alkua kilpailijoiden toimittamisesta kullekin kilpailijalle arvotulle lautalle. Kilpailijat viedään lautalle 1-3 henkilöä kerralla, riippuen kuljettavan veneen koosta. Kilpailu saadaan aloittaa järjestäjien antaman merkin jälkeen. Kilpailun aloittamiseksi katsotaan pilkin pudottaminen veteen lautalla olevasta reiästä. Pilkit on nostettava ylös viimeistään järjestäjien antaman lopettamismerkin jälkeen, jonka jälkeen kilpailijat haetaan rantaan saaliin punnitukseen.

7 § Kilpailualustana toimivat järjestäjien Pudasjärvelle ankkuroimat 2,4 x 2 metrin suuruiset styroksialustat, joissa kussakin on yksi pilkkireikä. Pilkkiminen tapahtuu ainoastaan kyseisen reiän kautta. Pilkkiminen lautan reunalta on ehdottomasti kielletty. Lautta on nimetty järjestäjiä sponsoroivien tahojen mukaan. Kilpailuun ilmoittautuneet on arvottu nimetyille lautoille. Kunkin kilpailupäivän alussa järjestäjä arpoo kyseisen lautan kaikkien ankkuroitujen lauttojen joukosta. Kilpailujen tuomarineuvosto päättää erikseen jokaisen karsintapäivän illalla kuultuaan sitä ennen kilpailijoita, muutetaanko lauttojen sijoituspaikkaa.

8 § Siirryttäessä lautalle, lautalla olon ajan ja siirryttäessä lautalta rannalle, jokaisella kilpailijalla tulee olla yllään oma henkilökohtainen pelastusliivinsä tai -takkinsa. Lisäksi jokaisella kilpailijalla tulee olla mukanaan oma istuimensa. Pilkkimisen suositellaan tapahtuvan istuvassa asennossa.

9 § Osallistuminen kilpailuun alkoholia nauttineena on ehdottomasti kielletty. Alkoholijuomien nauttiminen tai vieminen lautalle on samoin ehdottomasti kielletty. Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden puhalluttaa harkintansa mukaan kilpailijoita alkometrillä ennen tai jälkeen pilkkimistä. Kieltäytyminen puhaltamasta alkometriin johtaa automaattisesti kilpailusta poissulkemiseen.

10 § Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden harkintansa mukaan tarkastaa ennen lautoille kuljettamista kilpailijoiden varusteet. Tarkastuksesta kieltäytyminen johtaa automaattisesti kilpailusta poissulkemiseen.

11 § Kilpailuun osallistuvat kilpailijat voivat poistua lautoilta kilpailun aikana ainoastaan hätätapauksessa, jolloin kilpailijan suoritus katsotaan keskeytyneeksi. Kilpailija ilmoittaa tarpeestaan keskeyttää kilpailu huutamalla tai viittomalla, jolloin järjestäjä toimittaa kilpailijan rantaan.

12 § Kilpailujen järjestäjä voi keskeyttää kulloinkin käynnissä olevan kilpailun luonnonolosuhteiden tai jonkin muun äkillisen ennalta arvaamattoman tilanteen vuoksi. Tuomarineuvosto ratkaisee sen, jääkö kyseisen erän tulokset voimaan senhetkisen tilanteen mukaisena. Järjestäjä pidättää itselleen myös oikeuden muuttaa päivittäin pidettäviä eriä myöhempänä pidettäväksi, mikäli esimerkiksi luonnonolosuhteet estävät erän aloittamisen.

13 § Kilpailija saa pitää vain yhtä onkea kerrallaan vedessä. Kiellettyjä ovat pilkit, joihin on kiinnitetty useampi kuin yksi yksi- tai useampihaarainen koukku, poisluettuna tasapainopilkit, joissa sallitaan enintään kaksi yksihaaraista kiintokoukkua ja rungon alapuolella oleva yksi- tai useampihaarainen irtokoukku, joka saa olla kiinnitettynä tasapainon vatsalenkkiin korkeintaan yhdellä renkaalla tai hakasella. Koukku ei saa olla kiinnitettynä pilkin ja vavan väliseen siimaan. Lisäpainojen käyttö on sallittua, mutta painojen tulee sijaita koukun yläpuolella. Mormyska rinnastetaan koukkuun.

14 § Kaikki muut syötit ovat sallittuja paitsi kalat. Syötti on oltava koukussa. Houkuttimien käyttö kuten ryynien, matojen, toukkien tms. pudottaminen avantoon on EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

15 § Kaikki lain sallimat kalat ovat kilpailukaloja. Myös sellaiset kalan kappaleet hyväksytään saaliiksi, mitkä ovat seurausta kalan pilkkomisesta ahtaan pilkkiavannon johdosta. Kilpailijoiden paremmuusjärjestyksen ratkaisee saaliin paino. Tasatulosten sattuessa paremmuuden ratkaisee suurempi kalojen lukumäärä. Kaikki kalan kappaleet lasketaan vain yhdeksi kalaksi. Mikäli sekin on sama, paremmuus ratkaistaan arvalla. Saatu kala on tapettava välittömästi lautalla

16 § Näiden edellä esitettyjen kilpailusääntöjen rikkominen aiheuttaa ko. kilpailijan suorituksen hylkäämiseen. Päätöksen hylkäämisestä tekee tuomarineuvosto.

17 § Kilpailujen järjestäjät nimeävät kolmihenkiseen tuomarineuvostoon kaksi jäsentä ennen kisojen alkua. Kolmas tuomarineuvoston jäsen arvotaan ennen erän alkua kustakin erästä. Kilpailua koskevat vastalauseet tulee tehdä kirjallisena tuomarineuvostolle 15 minuutin kuluessa kunkin punnituksen päättymisestä. Ns. protestimaksu on 20 euroa, mikä palautetaan läpimenneestä vastalauseesta. Tuomarineuvoston asiassa tekemästä päätöksestä ei voi valittaa.

18 § Kunkin kilpailijan tulee tuntea nämä säännöt ja noudattaa niitä.

Vuoden 2020 lisätarkennukset:

Kilpailijat viedään lautalle 1-3 henkilöä kerralla, riippuen kuljettavan veneen koosta.

Kilpailijoille jaetaan kasvomaskit arvonnan yhteydessä, maski pyydetään pitämään ennen lautalle menoa ja lautalta takaisin tullessa punnituksen päättymiseen saakka.

Kilpailun kulku

Vuoden 2021 kilpailuohjelma vaihe vaiheelta. Ole paikalla tuntia ennen. Aloitamme arvonnat silloin.

Vaihe 1: Alkukilpailut

12 alkukilpailua, joista voittajat pääsevät suoraan finaaliin ja kaikki kakkoset sunnuntain pikkufinaaliin, sijoille 3-6 sijoittuneet pääsevät lauantain välieriin.

Vaihe 2: Välierät

Maanantain, tiistain ja keskiviikon osakilpailujen sijat 3-6, voittaja finaaliin, 6 seuraavaa pikkufinaaliin. Torstain ja perjantain osakilpailujen sijat 3-6, voittaja finaaliin, 6 seuraavaa pikkufinaaliin. VÄLIERÄN PITUUS 2 TUNTIA

Vaihe 3: Pikkufinaali sunnuntaina

Jokaisen osakilpailun kakkonen ja välierien sijat 2-7, finaaliin pääsee 11 parasta.

Vaihe 4: Finaali

Jokaisen alkuerän voittaja, välierien voittajat sekä pikkufinaalin 11 parasta. 25 kilpailijaa, jokaiselle finalistille palkinto.

Aikataulu

Päivä Kello
ma 26.7. 10.00 – 12.00 Karsinta
ma 26.7. 14.00 – 16.00 Karsinta
ti 27.7. 10.00 – 12.00 Karsinta
ti 27.7. 14.00 – 16.00 Karsinta
ke 28.7. 10.00- 12.00 Karsinta
ke 28.7. 14.00 – 16.00 Karsinta
to 29.7. 10.00 – 12.00 Karsinta
to 29.7. 14.00 – 16.00 Karsinta
to 29.7. 18.00 – 20.00 Karsinta
pe 30.7. 10.00 – 12.00 Karsinta
pe 30.7. 14.00 – 16.00 Karsinta
pe 30.7. 18.00 – 20.00 Karsinta
la 31.7. 10.00 – 12.00 Välierä ma-ke
la 31.7. 14.00 – 16.00 Välierä to, pe
la 31.7. 18.00 – 20.00 Joukkuekilpailun finaali
su 1.8. 10.00 – 12.00 Pikkufinaali
su 1.8. 15.00 – 18.00 Finaali

Majoitus

Hotelli Kurenkoski Kauppatie 7 Hotelli Kurenkoskesta löytyy 13 huonetta, joista 12 on 2-hengen ja 1 1-hengen huoneita, kaikki savuttomia. Hotelliin saa tuoda myös lemmikkejä. Hotellissa 2 saunaa, joista toisessa takkahuone. Majoitustiedustelut: Puhelin 010 666 8420 Kahden hengen huone varauskoodilla pilikki2020 70 € (normaalihinta 85 €)

Yhteistyökumppanit