Ratamestarin lausunto

Tervetuloa Hampusvaaraan!


Tämän vuoden kisat poikkeavat perinteisestä SYÖTE-suunnistuksesta sen osalta, että lauantaina kilpaillaan yösuunnistuksessa ja sunnuntaina tiukalla keskimatkalla. Yökisoissa haemme tuntumaa vuoden päässä häämöttäviin SM-yö järjestelyihin.

Kilpailun maastona toimii 1990-luvun alkupuolella kisakäytössä ollut Hampusvaaran vaativa maasto. Maasto on suurelta osin talousmetsää, mutta paikoitellen pääsee nauttimaan pimeästä kuusikosta, mitä on luvassa myös Syötteellä. Itsessään Hampusvaara on todella hieno avokallioiden ja jyrkänteiden sävyttämä suhteellisen teräväpiirteinen vaara. Vaaran päältä avautuu hieno maisema kohti Iinattijärveä.

Vaaran rinteissä on pienipiirteisiä alueita, joiden kuvaaminen kartalle on luonnollisesti haastavaa ja kaikkia nyppylöitä ja notkoja ei ole selkeyden vuoksi kuvattu. Vain suunnistuksen kannalta oleellisimmat selkeät muodot ovat kartalla. Rastipisteinä on pyritty käyttämään selkeitä kohteita ja rastinottoon löytyy pääsääntöisesti apukohteita tulosuunnan varmistamiseksi. Kulkukelpoisuus on kauttaaltaan hyvä, mutta suot ja soistumat ovat sateiden jäljiltä vettyneitä ja hitaampia kulkea.

Syksy on jo pitkällä ja vesisateet ovat kastelleet kivikot ja kalliot. Noudattakaa siis varovaisuutta liukkailla kallioilla.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan Hampusvaaran maastoista!

- ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Esa Hietala