Talviuintikausi avattiin Rajamaan rannassa

Posted on 29-10-2017 , by: kuntourheilujaosto , in , 0 Comments

Kurenalan liikuntapuisto Rajamaan rantaan avattiin talviuintipaikka maanantaina 9.10. Paikalle kokoontui noin 50 asiasta kiinnostunutta henkilöä. Uimaan Iijoen kuusi asteiseen veteen uskaltautui kymmenkunta henkeä. Pisimpään kylmässä vedessä viihtyi Jorma Puurunen, reilut viisi minuuttia. Talviuinnin harrastajia oli useita muitakin rannalla, mutta tyytyivät tällä kertaa tapahtuman osallistujiksi ilman uintia. Keskusteluissa kuuluivat kuitenkin kertovan omia kokemuksiaan ja rohkaisevan uusia kokeilemaan uutta harrastusta.

Seuraavana uintikautena talviuintipaikka on siirtymässä Pietarilan alueelle sinne rakennettavan monitoimikeskuksen yhteyteen.

Tilaisuutta olivat järjestämässä Pudasjärven kaupunki, Pudasjärven Urheilijoiden Kuntourheilu- ja –Uimajaosto sekä Työpetari. Kylmän veden myönteisistä terveysvaikutuksista ja muista talviuinnin myönteisten vaikutusten esillä pitämisen lisäksi tarjottiin nuotiopannukahvia, grillimakkaroita, mehua ja keksejä.

Tapahtumassa tiedotettiin, että viime uintikauden avaimilla voi käydä uimassa vuoden loppuun saakka, jolloin tiedotetaan miten siitä eteenpäin. Uusia lämmitetyn uimakopin avaimia voi käydä lunastamassa 25 euron hintaan virkistysuimala Puikkarista.

Avantouinnin harrastajia oli viime talviuintikautena yli 100 ja pulahduksia oli merkattu tuhansia. Pitkän uintikauden ja keskeisen paikan ansiosta uskotaan harrastajien määrän ja uintikertojen lisääntyvän. Toivotaan, että kaikki laittavat uintikertansa vihkoon, että voidaan kävijämäärällä perustella avantouintipaikan tarpeellisuutta.

Heimo Turunen


 Iloisia uimareita nähtiin talviuintikauden avauksessa Rajamaan rannassa.

 

 

 

 

share: