Yleistietoa

Suunnistusjaoston tehtävänä on luoda edellytyksiä suunnistuksen harrastamiseksi Pudasjärvellä. Maastojen puolesta kaupungistamme on edellytykset nousta suunnistuksen terävimpään kärkeen. Syötteen ja Pintamon alueiden monipuoliset maastot ovat tunnetut kautta Suomen.

Itse jaosto huolehtii käytännön asioista ja henkilöt valitaan jaostoon pääseuran syyskokouksessa vuosittain. Tutustumalla sivuihimme saat esimakua monipuolisesta toiminnasta, jossa on tilaa kaikille asiasta kiinnostuneille. Ota rohkeasti yhteyttä jaoston henkilöihin, niin saat lisätietoa. Mutta varo! Voit joutua suunistamisen koukkuun, josta et pääse eroon. Mottomme onkin:
Suunnistus on koko perheen laji – Vauvasta Vaariin ja Mukulasta Mummoon!

Jaosto järjestää vuosittain kansallisen tason kilpailuja, joissa maan kärkisuunnistajat ottavat toisistaan mittaa hienoissa maastoissamme. Toimestamme on järjestetty myös arvokisoja sekä katsastuksia arvokisoihin. Onnistuneen tapahtuman takana on rutinoitunut talkooryhmä ja taitavat ratamestarit! Kartat ovat alueellamme suurelta osin ammattikartoittajien tekemiä.

Harjoittelemaan Pudasjärvelle?

Syötteen seutu on yksi alueen parhaista paikoista suunnistuksen harjoitteluun. Monipuoliset ja haastavatkin maastot tarjoavat hyvät mahdollisuudet taidolliseen ja fyysiseen harjoitteluun. Syötteen alueella on kilpailtu lähes vuosittain edellisellä vuosikymmenellä ja kisojen yhteydessä on rakennettu kiintorastiverkosto. Kaikkiaan Syötteen alueelta löytyy liki 300 kiintorastitolppaa. Karttaleikkeestä näet tilattavissa olevien kiintorastikarttojen jaon. Karttoja voi tilata sähköpostin kautta osoitteesta antti.harkonen@mhy.fi. Kartan hinta on 5 € + postituskulut 2 € / kirje. Syötteen lisäksi Pudasjärven taajaman pinnassa on Jyrkkäkosken alueella Mobo-suunnistusrata. Mustavaaran alueella vuoden 2019 SM-keskimatkan maastossa on edelleen rastipukit ja lippukepit paikoillaan. Samoin esikisojen maastossa Repoharjussa. Paperisia karttoja näihin maastoihin voi tiedustella Antilta. 

Syötteen alueen kiintorastikarttoja voi ostaa yhteistyökumppanimme Hotelli Pikku-Syötteen vastaanotosta sekä mm. Teerivaaran karttoja Syötteen luontokeskuksesta.

HUOM! Vuoden 2024 yösuunnistuksen SM-kisojen vuoksi Pikku-Syötteen maasto on harjoituskiellossa. Katso karttarekisteristä tarkemmat tiedot!

Jos havaitset puuttuvan tai rikkoutuneen rastitolpan, ilmoitathan asiasta Antille!

Tervetuloa harjoittelemaan!

Syötteen kiintorastikartat