Harjoittelu

Pudasjärven ja erityisesti Syötteen alueen maastot ovat suunnistuksen harrastamiseen erinomaisia. Syötteen alueelle on rakennettu kuluneiden vuosien aikana hyvin kattava kiintorastiverkosto. Kaikkiaan Iso- ja Pikku-Syötteen tuntureiden lähimaastoissa on yli 300 kiintorastitolppaa. Kompaktille alueelle on mahdollista suunnitella todella monipuolisia treenejä sillä jokaisessa maastossa on omat ominaispiirteensä.  Iso-Syötteen huipulta löytyy myös Matti Kivelän tekemä sprinttikartta vuodelta 2016.


Kartat ovat pääosin ammattilaisten tekemiä ja ajantasaistusta tehdään jaoston aktiivien toimesta aina iltarastien ja tapahtumien yhteydessä. Ota rohkeasti yhteyttä olitpa tulossa yksin tai suuremmalla porukalla!

Syötteen harjoittelumahdollisuudet

Syötteen seutu on yksi alueen parhaista paikoista suunnistuksen harjoitteluun. Monipuoliset ja haastavatkin maastot tarjoavat hyvät mahdollisuudet taidolliseen ja fyysiseen harjoitteluun. Syötteen alueella on kilpailtu lähes vuosittain edellisellä vuosikymmenellä ja kisojen yhteydessä on rakennettu kiintorastiverkosto. Kaikkiaan Syötteen alueelta löytyy liki 300 kiintorastitolppaa. Karttaleikkeestä näet tilattavissa olevien kiintorastikarttojen jaon. Karttoja voi tilata sähköpostin kautta osoitteesta antti.harkonen@mhy.fi. Kartan hinta on 6 €/kartta + toimituskulut 6 € / postitettava lähetys. 

Syötteen lisäksi Pudasjärven taajaman pinnassa on Jyrkkäkosken alueella Mobo-suunnistusrata. Mustavaaran alueella vuoden 2019 SM-keskimatkan maastossa on edelleen rastipukit ja lippukepit paikoillaan. Samoin esikisojen maastossa Repoharjussa. Paperisia karttoja näihin maastoihin voi tiedustella Antilta. Isommista eristä ja karttatiedostoista neuvottelemme mielellään erikseen.

Syötteen alueen kiintorastikarttoja voi ostaa yhteistyökumppanimme Hotelli Pikku-Syötteen vastaanotosta.

Jos havaitset puuttuvan tai rikkoutuneen rastitolpan, ilmoitathan asiasta Antille!

HUOM! Pikku-Syöte on harjoittelukiellossa vuoden 2024 SM-yön vuoksi. Lisätietoja karttarekisteristä.

 

Tervetuloa harjoittelemaan!

Syötteen alueen kiintorastikartat